buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Scrisoare deschisa

Sunt detalii care fac viata minunata, sunt elemente care confirma calitatea arealului autohton, sunt zile in care, printr-un raspuns pozitiv la chemarea ei, gasim fericirea in cea mai pura stare a ei. Asa s-a intamplat, la jumatatea lunii decembrie a anului trecut, cand, in ciuda vremii capricioase si a rezervarii pentru targurile de iarna, luna cadourilor a oferit un dar de suflet oamenilor care aveau nevoie de o reafirmare a identitatii spirituale. Reprezentantii AuroMedia, organizatorul Savoart, m-au cooptat in echipa lor, ca jumatate feminina a cuplului de prezentatori, alaturi de Sergiu Simionese.

Emotiile au fost pe masura anvergurii evenimentului. Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust este un concept nou care imbina elemente eclectice ale etosului cotidian. De la mancaruri si bauturi alese, pana la teatru, arta si muzica buna, totul este gandit spre delectarea omului.

Cine nu a visat sa participe la dineurile regale, sa imparta acelasi spatiu cu autorul preferat, cu actorul sau cu vocea care ii mangaie sufletul in momentele de singuratate? Din pacate, unele delicii sunt rezervate oamenilor cu o putere financiara mult peste medie. Iata de ce AuroMedia, prin conceptul Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust, si-a propus sa aduca toate aceste delicatese rare ale bunului gust la indemana oricui. Si a reusit.

Ca prezentator al unui eveniment, de fiecare data esti mai aproape de artisti decat publicul prezent in sala, ai alte oportunitati de a interactiona cu organizatorii si participantii. Surpriza pentru mine, de aceasta data, a fost modalitatea in care spatiul spectatorilor, al consumatorilor si al scenei au intrat in simbioza aproape perfecta, punand astfel publicul cumva pe acelasi palier cu artistii, intr-o maniera absolut fireasca. Savoart-Sarbatoarea Bunului Gust a reusit sa creeze o atmosfera in acelasi timp intima si luxurianta. A fost ca o petrecere intre prieteni buni, la cineva acasa, unde toata lumea este participant la organizare si, in acelasi timp, invitat de onoare. Nu am mai simtit berierele sociale proprii unor astfel de manifestari: dimensiunile materiale au disparut in favoarea unui perimetru spiritual comun. S-a vazut, s-a simtit, s-a gustat, s-a ascultat. Omului, de la copil, la bunic, i-au fost atinse toate coardele sensibilitatii, in speranta ca va canta. Iar notele tuturor au lasat in urma o simfonie a placerilor, trezind fiecare suflet din amorteala grijilor cotidiene.

 Savoart-Sarbatoarea Bunului Gust, ramane pentru mine un bal al Cenusaresei, in care printii si servitorii primesc aceleasi rasfaturi regale, invatand sa se recunoasca si sa se aprecieze, unii pe ceilalti, ca entitati spirituale, ca oameni.

Cu drag, Iulia Herbil,
Co-prezentator al primei editii Savoart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>