buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Istoria perlelor si perle ale istoriei (partea a II-a)

Imparatul Caligula era un om obsedat de imagine si putere. Este cunoscuta in istorie intamplarea in care acesta, spre a-si umili generalii si sfatuitorii, si-a ridicat propriul cal la rang de consul. Spre a marca momentul, Caligula a decorat animalul cu un colier de perle.
O alta intamplare pe care istoria o pastreaza ca inedita pentru uzanta perlelor, este aceea in care Cleopatra, in dorinta de a-si demonstra inteligenta si puterea, il provoaca pe Marc Antoniu, conducatorul trupelor romane, spunandu-i ca ea poate da cel mai scump dineu din lume. Acesta, neimpresionat de amenintarea reginei, accepta provocarea. In seara dineului, imparateasa ordona sa i se aduca un pahar cu vin. In cinstea invitatului sau, Cleopatra isi desprinde o perla din cercei si o pune in cupa, apoi soarbe licoarea impreuna cu pretiosul margaritar. Iata de ce dineul Cleopatrei si-a ocupat in istorie locul meritat.
In zilele noastre perlele sunt folosite si in medicina, praful de perla fiind ingredient de baza al mai multor medicamente moderne.
Pana data viitoare, cand vom gazdui povestile altor minunatii, SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST va doreste o zi incantatoare!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>