buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Testimoniale

Arad Culture despre Savoart

„Ce mi-a placut la ,,Savoart’’ per ansamblu a fost eleganta, organizarea riguroasa si boemia prezenta. Lumea degusta vin, sorbea bere naturala, se putea fuma, gaseai standuri cu carti, vin, trabucuri, fructe confiate, prajituri si alte specialitati de casa, glucoza, covrigi, tort de post, pizza pe vatra, svaiter elvetian, smantana pariziana, salam unguresc. Au fost prezente toate categoriile de varsta. Pe langa toate astea, Bastionul este fortificatia care, odata restaurata, a contat enorm pentru timisoreni ca punct de expresie, arhitectural vorbind. In prezent, serveste drept un loc extraordinar pentru diferite evenimente culturale. ”
Iulian Leonard (http://arad-culture.blogspot.com)

SavoArt. Un festival al „intilnirilor fericite”

razvan-voiculescuRazvan Voiculescu este un fotograf al emotiilor. Descopera locuri, oameni si povesti din Romania, adunandu-si imaginile in elegante albume de fotografie pe care le insoteste cu cate un DVD cu making-of. In ultimii ani, fotografiile sale au spus povestea unor tinuturi autentice in care poti, parca, sa uiti de timp.

Cel mai recent album al sau, „Bucataria Hoinara”, este o colectie de intalniri intre oameni, locuri si ingrediente delicioase. Impreuna cu echipa sa de bucatari hoinari, Razvan Voiculescu a cautat popasuri de gatit in toate regiunile din Romania, oprindu-se pe coclauri uitate si in gospodarii taranesti. Deliciile din album sunt deopotriva vizuale si gastronomice, reusind sa starneasca cititorilor emotii din cele mai savuroase.

Scrisoare deschisa

Sunt detalii care fac viata minunata, sunt elemente care confirma calitatea arealului autohton, sunt zile in care, printr-un raspuns pozitiv la chemarea ei, gasim fericirea in cea mai pura stare a ei. Asa s-a intamplat, la jumatatea lunii decembrie a anului trecut, cand, in ciuda vremii capricioase si a rezervarii pentru targurile de iarna, luna cadourilor a oferit un dar de suflet oamenilor care aveau nevoie de o reafirmare a identitatii spirituale. Reprezentantii AuroMedia, organizatorul Savoart, m-au cooptat in echipa lor, ca jumatate feminina a cuplului de prezentatori, alaturi de Sergiu Simionese.