buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Revista presei

Un festival, o sarbatoare a bunului gust, doi parteneri (Marius Matache)

Am primit pe ForeverFolk o propunere de parteneriat foarte interesanta si mai ales foarte … apetisanta. La propriu. Pentru ca propunerea de parteneriat viseaza Festivalul SAVOART ce va avea loc la Timisoara in perioada 15-17 iunie 2012. Si o sa spuneti bine-bine, care e legatura cu folk-ul? Una stransa chiar. Pentru ca in cele 3 zile de festival, muzica folk este extrem de prezenta – Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Ovidiu Mihailescu, Adi Bezna&Catalin Ungureanu. Si nu doar folk, festivalul fiind bine garnisit cu acte artistice de mare valoare – gasiti mai multe detalii in programul artistic.

SAVOART – o sarbatoare a bunului gust (Forever Folk)

In perioada 15-17 iunie 2012, are loc la Timisoara cea de a 2-a editie a Festivalului SAVOART. Eevenimentul este un concept nou care imbina ideea de expozitie, degustari de bauturi fine si delicatese cu manifestari culturale si artistice. Evenimentul se va desfasura la „No Name” TIMISOARA (vizavi de Billa, spitalul Judetean) – o locatie „de vara”, cu un spatiu generos, amenajat cu mese si scaune, unde va veti bucura de natura, dar si de un pahar de vin sau puteti savura specialitati culinare sau un trabuc fin.

Maestrul Nicu Alifantis, între graffiti şi emigrare (Ora de Timis)

nicu-alifantis-100x150TIMISOARA. Prezent la Timisoara pentru a sustine un recital in cadrul festivalului Savoart, sarbatoarea bunului gust, Nicu Alifantis a declarat ca bunul gust incepe sa fie marginalizat in Romania. Acesta este si motivul pentru care a acceptat sa fie prezent la acest eveniment, o manifestare inedita in Banat. Traversez un moment de profunda nemultumire in viata mea. Este tarziu pentru mine, dar daca as fost mai tanar as fi plecat din tara, a intarit Alifantis.

Calitate muzicala savurata la Savoart (magico.ro)

calitate-muzicala-150x100Bastionul “Theresia” s-a desprins sambata de cotidian, transformandu-se intr-un spatiu perfect armonizat cu literatura si vin, film si bunatati gastronomice, teatru si muzica, pictura si delicatese dulci. Tineri vrajiti sau varstnici nostalgici, toti s-au adunat spre seara la evenimentul “Savoart” pentru sarbatorirea bunului gust intr-un cadru in care respirai cultura muzicala.

Prima zi de Savoart a fost un succes! (magico.ro)

savoart-150x100Vineri s-a dat startul unui eveniment la care calitatea este cuvantul de ordine. Despre Savoart este vorba, un spectacol care a incantat simturile a sute de romani cu muzica buna, cu bucati alese, cu vin aromat si arta cat cuprinde.

In jurul orei 13, la Bastionul „Theresia” s-a dat liber la degustat coniac fin, ciocolata delicioasa, vin pentru sarbatori, prajituri aromate si tot ceea ce ar trebui sa se regaseasca pe masa aranjata pentru Craciun. Bineinteles, de la eveniment nu au lipsit personalitatile din lumea locala, dar si artisti consacrati.

Savoart s-a incheiat cu un concert de exceptie Bega Blues Band (magico.ro)

bega-blues-150x100Dupa trei zile dedicate bunului gust, “Savoart” a ajuns la final. Timisorenii au avut ocazia sa se delecteze in acest weekend numai cu produse de un inalt nivel calitativ. Branzeturi si vinuri, proiectii video si teatru, deserturi delicioase si picturi deosebite, muzica si poezie, toate acestea au fost ingredientele secrete pentru un eveniment reusit.

GALERIE FOTO: Savoart – Sarbatoarea bunului gust a inceput la Timisoara (newstimisoara.ro)

galerie-foto-150x100Bastionul „Theresia”, aflat în vechea cetate a Timisoarei gazduieste timp de trei zile festivalul Savoart si le aduce timisorenilor o serie de concerte deosebite.

Programul cuprinde lansari de carte, proiectii de film, spectacole de teatru, expozitii de pictura si caricatura, momente poetice si recitaluri de muzica clasica, jazz sau folk. Evenimentul se adreseaza, bineinteles, tuturor celor care apreciaza bunul-gust.

GALERIE FOTO: Savoart – Sarbatoarea bunului gust a inceput la Timisoara (newstimisoara.ro)

savoart-revolutie-150x100Savoart si-a deschis din nou portile pentru timisoreni la Bastionul “Theresia”. Cea de-a doua zi a festivalului a fost una dedicata revolutiei din 1989, si i-a avut ca invitati pe Traian Orban, Presedintele asociatiei Memorialul Revolutiei, Mircea Baniciu, Ilie Stepan, Dixie Krauser & Horea Crisovan, Pragu’ de Sus, Andi Band Covers si multi altii.

Arad Culture despre Savoart
(http://arad-culture.blogspot.com)

crulic150x100„Ce mi-a placut la ,,Savoart’’ per ansamblu a fost eleganta, organizarea riguroasa si boemia prezenta. Lumea degusta vin, sorbea bere naturala, se putea fuma, gaseai standuri cu carti, vin, trabucuri, fructe confiate, prajituri si alte specialitati de casa, glucoza, covrigi, tort de post, pizza pe vatra, svaiter elvetian, smantana pariziana, salam unguresc. Au fost prezente toate categoriile de varsta. Pe langa toate astea, Bastionul este fortificatia care, odata restaurata, a contat enorm pentru timisoreni ca punct de expresie, arhitectural vorbind. In prezent, serveste drept un loc extraordinar pentru diferite evenimente culturale. ” (Iulian Leonard)

Deschiderea SAVOART

Stirea difuzata de catre TVT 89 cu ocazia deschiderii SAVOART editia I: cu Raul Baz, cel care ne-a fost alaturi cu tot sufletul la organizare, un boem indragostit de SAVOART si de Bunul Gust, si Sorin Nicodim, pictorul atat de indragit de catre iubitorii de arta si de frumos.

Atmosfera SAVOART

TVR Timişoara a surprins atmosfera de feerie a SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST. Co-prezentatoarea evenimentului, Iulia Sirbu Herbil, expune in cateva cuvinte ideologia simpozionului. Despre „Crulic – drumul spre dincolo”, filmul documentar de animatie prezentat in cadrul evenimentului, aflam detalii de la co-producatorul dramei, Prof Univ. Dr. Laurentiu Damian.

Anuntarea primei editii SAVOART

Stirea difuzata in buletinul principal al TVR Timisoara a anuntat inceperea primei editii a SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST.