buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Pentru eleganta si romantism, sa (ne) purtam (cu) manusi!

Cand obisnuim sa spunem despre cineva ca se poarta „cu manusi”, facem referire la atitudinea eleganta pe care acesta o are in legatura cu un eveniment sau cu o persoana. Formula nu este, cu siguranta, una aleatoriu construita. Dimpotriva, ea face trimitere la imaginea si simbolistica unui accesoriu vestimentar de inalta clasa – manusa.
Daca, in contemporaneitate, obisnuim sa folosim manusile in cele mai multe cazuri pentru a ne proteja impotriva vremii reci, trebuie sa stim ca acesta este un obicei relativ nou.
Manusa este un accesoriu valoros pentru imaginea elegantei. Sa ne amintim ca personajele principale ale unei ceremonii poarta adesea manusi speciale, cusute din materiale fine, care le completeaza si le complimenteaza tinuta.
Cel mai cunoscut exemplu este cel al casatoriei religioase, eveniment cu ocazia caruia mireasa, uneori si nasele impreuna cu domnisoarele de onoare si alte figuri feminine care tin la imaginea lor, poarta manusi. Obiceiul este unul preluat de la cea mai prestigioasa casa regala a lumii – monarhia engleza.
Despre cum au aparut intaile perechi de manusi, dar si despre secretele ce se ascund in spatele acestui elegant obicei, vom vorbi mai multe in articolele urmatoare. Pana atunci AuroMedia, organizatorul Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste o zi in care viata sa se poarte cu voi… cu manusi!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>