buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Dintre comorile gustului – Chateau Cheval Blanc 1947

 

 

 

Despre vinul Chateau Cheval Blanc 1947, cunoscatorii spun ca este cel mai apreciat vin al secolului trecut. Pretul pe care o sticla de Chateau Cheval Blanc 1947 il atinge la licitatiile contemporane este de peste 6.000 EURO. Dar, care sunt motivele pentru care aceasta licoare bahica se deosebeste de toate celelalte?

Initial, Chateau Cheval Blanc 1947 a aparut ca o bautura compromisa, obtinuta din strugurii stafiditi de caldurile extreme ale verii franceze din 1947. La acea vreme, procesul de vinificatie era mai putin tehnologizat, neputand sa controleze foarte bine fermentatia. Pe scurt, vinul din stafide frantuzesti a incalcat toate regulile vinificatiei, transformandu-se, dupa bunul plac, in cel mai rebel si mai apreciat vin al secolului XX – Chateau Cheval Blanc 1947.

Vom descoperi si alte comori ale gustului in zilele urmatoare. Pana atunci,  SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST  va ureaza o zi deosebita!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>