buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Din comorile trecutului. Sticla.

 

 

Obiectele de uz zilnic ne par astazi gratuite. Este absolut normal sa bem din pahare, este inimaginabil sa avem case altfel decat cu geamuri. Insa, pana la acest confort quasi ordinar, omenirea a trecut prin etape mai putin confortabile.

Daca ne gandim la sticla, desi cercetatorii nu s-au hotarat asupra originii sale exacte, s-a cazut de acord asupra faptului ca acest obiect dateaza din perioada 3000-2000 i.e.n.

Documentele, inclusiv Biblia, atesta faptul ca sticla era, la inceput, la fel de pretioasa ca aurul.Viata contemporana se bucura de a fi transformat multe dintre obiectele pretioase ale antichitatii in lucruri aproape lipsite de valoare, doar prin puterea obisnuintei. Este suficient sa aruncam o privire in trecut, ca sa intelegem ca suntem, de fapt, inconjurati de comori!
Pana data viitoare, cand vom cunoaste alte povesti interesante,  SAVOART РSARBATOAREA BUNULUI GUST va doreste un inceput de saptamana pretios!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

2 Responses to Din comorile trecutului. Sticla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>