buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Un bun-gust Balcic

 

 

Nepoata Reginei Victoria a Angliei si a Tarului Alexandru al II-lea al Rusiei, sotia Prințului Ferdinand de Hohenzollern nu avea sa isi refuze nicio placere. Regina Maria era o mare iubitoare a vinurilor balcice. De fapt, o fascinau toate delicatesele productie proprie. Isi delecta oaspetii cu tuica de cazan iar la deserturi folosea doar miere obtinuta de la cei cinsprezece stupi pe care ii achizitionase personal.

In paralel, Maria se dedica actelor caritabile, sustinerii si promovarii artei si literaturii, ea insasi fiind scriitoare.
Dupa moartea sa, la cererea antuma a acesteia, inima femeii cunoscute ca „mama a ranitilor” a fost ingropata la Balcic, pentru o vreme. Istoria a fost insa dura cu amintirea Reginei Maria, dar eleganta si rafinamentul ei transcend timpul, ramanand legendare.

Mai multe despre micile placeri ale marilor oameni vom afla in articolele urmatoare. Pana atunci,  SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST  va ureaza o zi excelenta!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>