buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Bun-gust si secrete mai putin curate din viata oamenilor ilustri Elisabeta I (partea a doua)


Mama Elisabetei I, Regina Anne Boleyn, a fost decapitata de sotul ei, Regele Henry al VIII-lea, din gelozie. O astfel de intamplare l-ar putea determina pe orice om sa se teama de casatorie. Nici Regina Elisabeta nu a facut exceptie. Ea nu s-a casatorit niciodata, fiind cunoscuta drept regina fecioara.

Gurile rele indraznesc chiar sa spuna ca ar fi fost hermafrodita, iar acest lucru a fost ascuns extrem de bine. La acea vreme, dezvaluirea unui astfel de secret i-ar fi adus reginei moartea – ar fi fost considerata vrajitoare sau monstru si, probabil, arsa pe rug. Poate tocmai de aceea Elisabeta s-a grabit sa inlocuiasca religia catolica. In timpul domniei sale, Anglia a trecut la religia anglicana, desprinzandu-se de papalitate.

Daca acestea sunt doar supozitii, faptul ca igiena era un punct slab al secolului al XVI-lea este confirmat chiar de cuvintele reginei. Fie ca e sau nu e nevoie, „eu tot ma spal o data la o luna”, marturisea, cu mandrie, Elisabeta I a Angliei si Irlandei.

Pana data viitoare, cand vom poposi asupra altor curiozitati ale istoriei, SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST va doreste o zi plina de intamplari fericite!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>