buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Cu… sau fara cravata? Lumea artistilor

Asa cum am promis, vom vorbi astazi despre cravata, oprindu-ne, de aceasta data, asupra situatiilor si hermeneuticii lipsei acesteia din vestimentatia masculina. Etosul contemporan permite abateri de la regulile etichetei. Cu toate acestea, inainte de a alege sa urmam regulile nescrise ale nonconformismului, trebuie sa ne asiguram ca facem parte din acea categorie aparte de oameni care isi permite acest lucru, spre a nu intra in derizoriu.

Alaturi de adeptii Casual Friday, despre care am vorbit saptamana trecuta, o alta categorie importanta a barbatilor care isi pot permite sa nu poarte cravata, indiferent de context, este aceea a oamenilor de arta. Acest grup este unul destul de larg, dezvoltandu-si, chiar, insemne proprii.

Intre acestea, vom observa ca un artist prefera sa inlocuiasca accesoriul modern cu varianta antica a acestuia. Asa cum grecii obisnuiau sa poarte o panza in jurul gatului pentru a sublinia inaltul statut social sau intelectual, artistii contemporani obisnuiesc sa poarte esarfe in locul clasicei cravate, accectuand, prin aceasta, personalitatea boema si lipsa incorsetarilor sociale.

Pana data viitoare, cand vom afla alte povesti savuroase despre viata si etos, AuroMedia, organizatorul Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust, va ureaza un inceput de weekend boem!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>