buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Din comorile istoriei. Ciocolata (partea I)

Societatea contemporana permite rasfaturi dintre cele mai placute si accesibile, in conditiile in care conducatorii marilor imperii ale lumii au fost privati de bucurii care, astazi, vin quasi gratuit celor mai multi dintre noi.
Ne vine greu sa credem ca regina Cleopatra, care isi permitea luxul de a face baie in lapte proaspat de capra, nu a avut nicicand ocazia sa guste o bucatica de ciocolata.
Pare o gluma faptul ca Elena, una dintre cele mai idilice imagini ale istoriei, in numele careia o cetate a fost nimicita din temelii – aceasta zeita a dragostei a obtinut pasiuni arzatoare din partea lui Menelau si Paris, regate intregi, aur, corabii, sclavi, soldati, razboaie, dar nicio bucatica de ciocolata!
Pare cu neputinta ca populatiile precrestine sa faca, in numele zeilor, sacrificii de fiinte vii, uneori chiar de oameni, in incercarea de a darui zeilor tot ce este mai de pret, dar nu le-au daruit, printre miile de ofrande, nici macar o bucatica de ciocolata!
De ce? Ei, bine, raspunsul la aceasta intrebare il vom afla impreuna in articolele urmatoare. Pana atunci, Auromedia, organizator Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste o zi plina de dulcegarii!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>