buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Educatie si eticheta. Cum facem fata unei despartiri (partea a II-a)

Asa cum v-am promis ieri, continuam cu dezvoltarea unui subiect delicat – acela al despartirilor si despre cum putem aborda, in mod elegant, o astfel de situatie.
Una dintre problemele oamenilor care s-au despartit frizeaza lipsa de bune maniere si chiar prostul gust. Este vorba despre povestirea detaliilor intime din cadrul relatiei care tocmai s-a incheiat. Acest lucru pur si simplu nu se face! Nu intereseaza si nu ajuta pe nimeni astfel de marturisiri, indiferent de natura lor. Au contraire, vor evidentia doar frustrarile povestitorului, aducand deservicii uriase imaginii acestuia. Sa retinem ca NICIODATA un domn sau o doamna nu discuta despre intimitatile cuplului. Cu atat mai putin dupa despartire.
Indiferent de sentimentele negative pe care ni le provoaca despartirea, perioada de afisare a suferintei nu are voie sa depaseasca trei zile. In aceste trei zile avem voie sa plangem, sa cerem familiei si prietenilor sa ne ajute sa trecem mai usor peste aceste momente. Si sa primim orice ajutor din partea apropiatilor. Dar, dupa cele trei zile, avem datoria fata de noi si fata de cei care ne sunt aproape, sa reintram in normalitatea unei vieti de celibat. Este de bun-gust sa nu deranjam starea de bine a celor din jur prin afisarea unei mahniri continue. Sa ne amintim sa zambim!
Chiar daca este frumos ca doi oameni sa ramana in relatii bune dupa despartire, trebuie sa ne acordam timp pentru a trece peste sentimente si resentimente. Asadar, nu vom contacta fostul partener pentru a iesi la un ceai, a doua zi dupa despartire. Am parea disperati si singuri. Dimpotriva, trebuie sa ne infrangem orice astfel de impuls.
De asemenea, este interzis, din punct de vedere al etichetei dar si al moralitatii, sa cerem explicatii fostului partener pentru noua lui viata. Sa ne amintim ca avem si noi o viata a noastra. Merita sa ne concentram asupra ei!
O maniera potrivita de a aborda despartirea este folosirea afirmatiilor pozitive la adresa fostului partener. O astfel de atitudine arata maturitate, autocontrol si distinctie. Daca afirmatia este spusa cu blandete si insotita de un zambet, demonstreaza ca ne-am impacat cu trecutul si suntem pregatiti sa mergem mai departe. Felicitari!
Mai multe despre eticheta si diplomatie vom afla in weekendurile urmatoare. Pana atunci, SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST va doreste o duminica plina de eleganta!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>