buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Cravata, ca emblema a puterii masculine

Inaltul statut in societate este subliniat printr-o serie de elemente comportamentale si vestimentare. Cu siguranta, barbatii au nelamuriri cu privire la obligativitatea de a purta cravata, aceasta reprezentand un accesoriu care scoate cumva posesorul din zona de comfort vestimentar, facandu-l sa apara si sa se simta quasi rigid. Dreptul la propria imagine va permite sa renuntati la cravata. Inainte de a lua decizia, este bine sa ne amintim cateva lucruri esentiale cu privire la simbolistica acestui accesoriu.

Cravata a aparut inca de pe vremea egiptenilor, intr-o forma mai putin elaborata, cand barbatii obisnuiau sa poarte o fasie de panza in jurul gatului, pentru a sublinia statutul social inalt. Obiceiul a devenit obligatie in contemporaneitate, mai ales in cadrul institutiilor cu pretentii, concernelor si evenimentelor high class .
Semnificatiile sunt de ordin pozitiv – cravata denota corectitudine, impozanta, valoare, tenacitate, forta de caracter. Cu alte cuvinte, cravata face diferenta, cel putin la prima vedere, intre caracterele Alfa si Beta, intre puternic si slab, intre decident si executant.

Prin urmare, inainte de a „uita” sa va puneti cravata, ganditi-va daca sunteti dispus sa renuntati la toate aceste aspecte ce o recomanda drept unul dintre cei mai puternici aliati ai imaginii unui barbat!

Mai multe despre secretele imaginii pozitive si ale bunului-gust, vom afla in zilele urmatoare. Pana atunci,  SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST  va ureaza un inceput de saptamana promitator!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>