buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Cautatorii de trufe

Asa cum v-am promis, vom vorbi astazi despre cine le-a gustat pentru prima oara si unde pot fi gasite trufele.
Cine s-ar fi gandit ca acest dar al zeilor, rezervat initial regilor, a fost descoperit, degustat si apreciat in deplina lui savoare chiar de un… porc? Legenda spune ca un porcar a observat ca porcii lui sapau cu raturile la baza stejarilor din padure si mancau un soi de ciuperci subterane crescute acolo si a remarcat ca porcii lui sunt cei mai sanatosi din tinut si imbatranesc mai greu. Omul, care nu putea sa aiba copii, s-a hotarat sa incerce si el sa consume alimentul miraculos. Dupa un timp, sotia lui a ramas insarcinata. Legenda mai spune ca porcarul a facut nu mai putin de treisprezece copii.
Aceste fructe ale sanatatii si virilitatii, trufele, cresc in salbaticie in mod spontan pe radacinile alunilor, castanilor, stejarilor si fagilor. Majoritatea trufelor sunt negre, semanand mai mult cu cartofii decat cu ciupercile. Alaturi de acestea mai exista trufe albe si trufe rosii. Din cauza ca sunt ascunse in pamant, in mod aleatoriu, cautarea lor este o adevarata provocare, iar gasirea lor este doar pentru initiati. Mai mult, singuri, oamenii nu pot gasi trufele. De aceea se folosesc de porci sau de caini special antrenati pentru aceasta. Un astfel de animal este hranit de la o varsta frageda cu trufe, pentru a i se dezvolta gustul pentru acestea. Astfel, cand un caine antrenat gaseste un cuib de trufe, reactiile sale nu sunt dintre cele mai discrete. De la acest moment si pana ca trufa sa ajunga pe masa noastra este doar o chestiune de marketing.
Pana data viitoare, cand va vom intampina curiozitatea cu alte povesti savuroase, AuroMedia, organizatorul Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust, va ureaza o zi excelenta!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>