buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Educatie si eticheta. Salutul (partea a II-a)

Asa cum v-am promis, astazi vom relua subiectul salutului, completand normele, prezentate ieri, cu o serie de uzante care ne vor ajuta sa trecem mai usor peste momentele delicate cand intrebarea „cine trebuia sa salute primul” ar putea sa ne puna probleme. Daca ieri am invatat cine saluta primul, astazi ne vom opri mai mult asupra modului de a saluta pe cineva, dar si asupra felului in care se cade sa raspundem unui salut.
Daca barbatul saluta cu voce tare, intinzand, de cele mai multe ori mana pentru a strange mana celuilalt, o femeie, cand raspunde unui salut, o va face cu discretie, inclinand doar capul si insotind acest gest de un suras. Ea nu va striga niciodata salutul, asa cum, in mod eronat, obisnuiesc sa faca unii barbati.
In situatia in care suntem in masina si am fost observati de cineva cunoscut, vom saluta, neaparat, primii.
O situatie care pune unele probleme o reprezinta grupurile – cand observam pe cineva cunoscut intr-un grup, este o regula sa salutam intregul grup, chiar daca nu mai cunoastem pe nimeni in acel grup. Prin aceasta vom evita orice situatie stanjenitoare.
Pana data viitoare cand vom impartasi alte idei si povesti interesante, AuroMedia, organizatorul Savoart-Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste o duminica in care ceasurile prietene sa fie cat mai lungi!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>