buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Educatie si eticheta. Salutul (partea I)

   
Asa cum v-am obisnuit, vom discuta in aceste zile despre regulile de buna cuviinta care contureaza distinctia unei personalitati. In societatea contemporana, moda, urmata uneori fara discernamant, a dus la pierderea unei parti importante din uzantele diplomatiei. Astfel, asistam uneori la situatii dintre cele mai putin placute cand omul, necunoscand regulile de baza ale etichetei, actioneaza impulsiv, lasand in urma impresii neconforme cu statutul sau imaginea sa reala. Iata de ce este foarte important sa cunoastem aceste norme ale elegantei.
Astazi va propunem o recapitulare a normelor salutului. Putini sunt aceia dintre noi carora nu li s-a intamplat sa scape un salut fara sa primeasca raspuns, asa cum, uneori, se intampla ca, in asteptarea de a fi salutati, sa ratam momentul salutului. Pentru a evita astfel de situatii delicate, se impune sa ne insusim regula primului salut. Asadar: cine saluta primul?
Regula salutului are mai multe premise. Acestea tin, in primul rand, de sex, varsta si rang, astfel:
1)   Un cavaler saluta intotdeauna primul o doamna;
2)   Un angajat cu un grad mai mic de pregtire il saluta intotdeauna primul pe cel cu un grad mai mare de pregatire, asa cum un subaltern isi saluta primul, intotdeauna, seful;
3)   O persoana saluta prima o alta persoana mai in varsta.
Dar, mai multe despre normele salutului vom afla si maine. Pana atunci, AuroMedia, organizatorul Savoart-Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste o zi insorita, cu proaspete imprieteniri!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>