buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Mari oameni si iubiri pe masura. Lancelot si Guinevere (partea a II-a)

 

 

 

Asa cum v-am promis, vom vorbi astazi despre cel care a descoperit Sfantul Graal, prin puterea iubirii, la curtea unuia dintre cei mai indragiti conducatori ai istoriei, regele Arthur.

Cel de-al treisprezecelea cavaler, la modul simbolic, s-a dovedit a fi chiar primul, omul de incredere al regelui Arthur, Lancelot. Acesta era liderul Cavalerilor Mesei Rotunde si cel mai respectat om de la curte, imediat dupa rege. Cu toate acestea, dragostea lui pentru regina Guinevere, sotia lui Arthur, a trecut granitele indatoririlor umane. Intre Lancelot si Guinevere s-a nascut una dintre cele mai frumoase si emotionante povesti de dragoste ale lumii.

Chiar daca regina, simtind ca nu isi poate stapani sentimentele, l-a trimis pe Lancelot in misiuni cat mai departe de palat, la prima lor intalnire inimaginabilul s-a produs. Cand omul de incredere al regelui si sotia acestuia au devenit un cuplu, era o chestiune de timp ca acest lucru sa se afle.
Intr-una din seri, doisprezece cavaleri, condusi de Sir Modred, unul dintre nepotii regelui, au intrat cu forta in iatacul reginei, surprinzandu-i pe cei doi amanti. Lancelot, fiind cel mai brav dintre cavaleri, a reusit sa scape prin lupta. Regina, ramasa in urma, a fost incatusata si condamnata la moarte prin ardere pe rug. In ziua executiei, insa, cand regina era urcata pe esafod, din multimea de curiosi a aparut de nicaieri Lancelot care a reusit sa o salveze din flacari pe femeia sa iubita.
Alte povesti impresionante despre mari iubiri ale lumii vom afla si saptamana viitoare. AuroMedia, organizatorul Savoart –Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste o duminica plina de intamplari fericite!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>