buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Telefonul – un mar al discordiei

Aproximativ 20 de ore pe luna. Aceasta este media de timp pe care o petrece omul modern la telefon. Se impune sa recunoastem ca exista cazuri extreme in care telefonul este activ o perioada mult mai mare de timp, ajungand chiar la peste cinci ore  pe zi. Acest obicei este raspandit mai ales in randul adolescentilor. In conditiile actuale, pentru fiecare dintre noi este greu sa ne imaginam viata fara acest accesoriu al comunicarii. Dar lucrurile nu au stat astfel dintotdeauna. Dimpotriva, telefonul este o aparitie destul de recenta in vietile noastre, avand o vechime de putin peste o suta de ani.
In anul 1876, cand telefonul a fost introdus ca dispozitiv de comunicare pe distante scurte, oamenii erau destul de reticenti, cosiderand ca acest obiect are prea multe defecte pentru a fi considerat un mijloc de comunicare serios. Cativa ani mai tarziu, in 1879, un inginer de posta pe nume Preece depunea o marturie in Camera Comunelor, insistand asupra faptului ca un astfel de dispozitiv nu are nicio valoare practica reala, cata vreme numarul mesagerilor este mult peste sufiecient, iar comunicarea se poate face foarte bine prin intermediul acestora.
Ce s-a intamplat in cele din urma cu telefonul si care sunt secretele din viata inventatorului sau, vom afla in zilele urmatoare. Pana atunci, AuroMedia, organizatorul Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust va doreste un inceput de saptamana cu mesaje pozitive!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>