buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Educatie si eticheta. Cum facem fata unei despartiri (partea I)

 
Asa cum v-am obisnuit, vom discuta in aceste zile despre regulile de buna cuviinta care contureaza distinctia unei personalitati. In societatea contemporana, moda, urmata uneori fara discernamant, a dus la pierderea unei parti importante din uzantele diplomatiei. Astfel, asistam uneori la situatii dintre cele mai putin placute cand omul, necunoscand regulile de baza ale etichetei, actioneaza impulsiv, lasand in urma impresii neconforme cu statutul sau imaginea sa reala. Iata de ce este foarte important sa cunoastem aceste norme ale elegantei.
Astazi, Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust, va propune sa discutam despre subiectul delicat al despartirilor. Despartirea poate surveni in cadrul unui cuplu sau in cadrul unei altfel de relatii inchegate in timp, ca prietenia. Ruptura unei relatii provoaca, cel putin la unul dintre parteneri, puternice dezechilibre emotionale. Pentru a putea trece mai usor peste o astfel de perioada, este important sa actionam intr-un mod cat mai avantajos atat pentru noi, cat si pentru cei din jurul nostru, care, altfel, ar fi coplesiti de imposibilitatea noastra de a ne controla emotiile.
In primul rand, trebuie sa fim constienti ca o despartire nu opreste evolutia sarbatorilor care celebreaza sau invoca nevoia de cuplu – zi de nastere, zi a dragostei, Dragobete, Paste, Craciun, Revelion, nunti, botezuri s.a. De aceea, este important sa ne pastram zambetul pe buze si sa ne amintim sa felicitam cuplurile de cunoscuti, fara a ne lamenta. Mai mult, trebuie sa ne infrangem instinctul de a lua legatura cu fostul partener, doar pentru a evita sa ne afisam singuri la un astfel de eveniment.
Dar, mai multe despre maniera de abordare a unei despartiri vom afla si maine. Pana atunci, Savoart- Sarbatoarea Bunului Gust va doreste o zi plina de ganduri bune!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>