buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Istoria perlelor si perle ale istoriei (partea I)

   
Cand, in urma cu aproape sapte mii de ani, copiii pescarilor se jucau cu micile gogoloaie din scoici aruncate alaturi de cochilii, nimeni nu banuia ca picaturile de sidef aveau sa ajunga simboluri ale rangului inalt si bogatiei.
De prin anul 3000 i.e.n., perlele devin cunoscute ca obiecte de podoaba. In cartile sacre se spune ca regele hindus Krishna a descoperit prima perla si i-a facut-o cadou fiicei sale, Pandaia, in ziua nuntii. De aici traditia ca miresele sa poarte perle, acestea fiind un simbol al delicatetei si puritatii.
Tocmai pentru a-si sublinia feminitatea, rangul si frumusetea, femeile romane obisnuiau sa isi impodobeasca rochiile cu atat de multe perle incat se spune ca, atunci cand paseau, ar fi calcat pe ele.
Mai multe despre istoria perlelor, dar si despre istoriile scrise in numele lor, vom afla in articolele urmatoare. Pana atunci, SAVOART – SARBATOAREA BUNULUI GUST va doreste o zi stralucitoare!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>