buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Alexander Graham Bell si tacerea telefoanelor

Asa cum am promis, vom vorbi astazi despre secretele emotionante din viata celui care a depasit barierele distantei in comunicarea directa, inventatorul telefonului.
Un barbat care locuia cu mama sa si cu sotia, doua femei care nu aveau niciodata sa se bucure de cantecul pasarilor sau de sunetul valurilor. Nici macar de noua descoperire pentru care barbatul casei lor, Alexander Graham Bell, a primit patentul de inventator – telefonul. Sotia si mama lui Bell sufereau amandoua de hipoacuzie, erau complet surde.
Poate fi tocmai aceasta o explicatie pentru atitudinea inventatorului fata de propria descoperire – Alexander Graham Bell a refuzat sa isi instaleze vreodata un telefon in casa. Mai mult decat atat, se spune ca acestuia ii displacea, de fapt, dispozitivul – poate si din cauza faptului ca nu avea cum sa imparta bucuria descoperirii si utilizarii telefonului impreuna cu cele mai dragi fiinte ale sale. Dragostea pentru cele doua femei l-a facut pe Bell sa se dedice unei cauze nobile: era profesor de limbaj verbal la o scoala de copii hipoacuzici.
Bell isi dedicase intreaga activitate unor oameni care nu aveau sa se bucure nicicand de inventia sa – surzilor. Iata de ce, in anul 1922, cand Alexander Graham Bell a trecut in lumea de dincolo, in SUA si Canada s-au dat dispozitii ca tuturor telefoanele ce functionau pe sistemul Bell sa li se ia tonul. Iar in ziua aceea, timp de un minut, telefoanele au tacut.
AuroMedia, organizatorul Savoart- Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste o zi in care sunetele inalte ale lumii sa va reverbereze in suflete!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>