buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Sampania din care a gustat si Stefan cel Mare

     Stefan cel Mare, dincolo de titlul de sfant acordat in mod onorific de catre Biserica Ortodocsa Romana, a fost nu doar unul dintre cei mai importanti luptatori pentru identitatea romaneasca, dar si un mare iubitor al rasfaturilor vietii. Intre ctitorirea de manastiri, lupte, femei si vinuri, Stefan cel Mare a devenit sfant, pentru ca sfanta este orice placere umana.
     Una dintre aceste placeri este degustarea de vinuri. Initial rezervata zeilor si suveranilor, bautura bahica ramane un atemporal elexir al fericirii. Macinarea strugurilor la teasc, procedeul clasic prin care se extrage mustul din boabele coapte, a generat sarbatori ale toamnei ce reuneau oamenii locurilor in prietenie si veselie.
     In Romania, la Odobesti, judetul Vrancea, se pastreaza si astazi un teasc de pe vremea lui Stefan cel Mare. Acesta este adapostit in hrubele de la Panciu, datand din perioada marelui domnitor. Tot aici, in hrube, este produs un vin spumant medaliat multiplu cu aur la concursurile internationale de profil. Aceasta este obtinut prin cea mai costisitoare, dar si cea mai pretentioasa metoda din lume, champenoise.  Ambalajul special al vinului se face in sticle de cristal, imbracate in aur si argint.
     AuroMedia, organizatorul Savoart-Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste un inceput de saptamana plin de momente speciale!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>