buton_savoart-1 scoala_vinului parteneri

Educatie si eticheta. Conversatia (partea I)

Asa cum v-am obisnuit, vom relua in aceste zile subiecte care vin sa intampine nevoia societatii contemporane de remodelare spirituala si comportamentala. Indiferent de momentul zilei sau de evenimentul la care participam, trebuie sa ne amintim ca suntem ceea ce spunem si ceea ce facem. Chiar daca vom alege o tinuta impecabila, aceasta nu ne poate complimenta fara un comportament adecvat. Astazi ne vom opri asupra cuvintelor.
Conversatia este una dintre principalele elemente distinctive ale omului fata de animale. Iata de ce, momentul angajarii intr-o discutie nu trebuie sa fie unul aflat sub imperiul impulsului. Dimpotriva, se impune sa ne asumam responsabilitatea pentru interventia noastra, astfel incat, tot ceea ce spunem sa fie la inaltimea celor mai exigente asteptari, completand subiectul deja abordat cu lucruri noi sau complimente la adresa mentiunilor anterioare.
Sa ne amintim intotdeauna ca este interzis sa criticam! Indiferent de greseala pe care cineva a facut-o in abordarea subiectului sau in maniera de exprimare, trebuie sa ne abtinem de la a da lectii sau de la a face observatii cu privire la gafa. Sa tinem cont de faptul ca nu suntem la scoala si, chiar daca am avea statut de profesor, a ne comporta ca unul, chiar si in discutiile libere, nu ar face decat sa ne trimita pe noi in sfera derizoriului, transformandu-ne intr-o persoana dezagreabila. Cu cat vom fi mai atenti la a spune doar cuvinte frumoase si cu cat subiectele pe care le abordam sunt din sfera pozitiva a vietii, cu atat vom deveni o prezenta mai placuta.
Pana data viitoare cand vom afla secrete dintre cele mai savuroase despre arta conversatiei si stapanitorii ei, AuroMedia, organizatorul Savoart – Sarbatoarea Bunului Gust, va doreste o zi in care conversatiile placute sa va insoteasca peste tot!

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>